onsdag 10. februar 2016

Hva er viktig..?

Det er åpent for alle å skrive ting i media idag, og "alle" har noe de vil si. Men er det noen som har tenkt på om det er verdi i det de skriver? Hva er verdien i en blogg som handler om sminke, hår, moter, vektreduksjon osv? Alt dette handler om penger, penger og utseende henger sammen, falske behov som er skapt av de som vil tjene penger på at folk blir påvirket av det de leser i media eller ser på tv.  Hva er et perfekt menneske? For meg er det ikke noe som er perfekt. Alle har sine svakheter og alle har sine gode sider. Og utseende er faktisk noe av det minst viktige når alt kommer til alt. De som skriver om moter og sminke og vekt osv er uten å vite det forbilder. De slenger ut meninger om ting, uten å ta ansvaret for det som blir sagt. Ungdom i puberteten er i en av de mest sårbare delene av livet. De er åpne for påvirkning fra alle kanter og de skal forsøke å sile ut hvilke ting de vil bry seg om, hva som er viktig for dem. Det er ikke rart at mange ender opp med depresjoner eller problemer med selvtilit, når alt de får høre om er at det er viktig å se sånn eller slik ut, og at det viktigste er hvordan du kler deg.
Det viktige i livet er ikke hvordan du ser ut, det viktige er å vite hvem du er, innvendig, som person. Og de som ikke kan akseptere deg fordi du har en kvise på nesa eller en bukse som ikke er siste mote, de er ikke verdt å ta vare på.
Det høres ut som en klisjê men det koker ned til at når du finner den personen du vil dele livet med, da betyr ikke noen av disse tingene noe som helst. Hvis du blir alvorlig syk, bryr du deg ikke om du har riktig frisyre eller ny jakke, du vil bare bli frisk. Hvis du mister en person du er gla i, spiller det ingen rolle hvordan sminken din er, eller hvor fin bil du kjører, du drømmer bare om å høre stemmen til den personen en gang til, få gi dem en klem en siste gang.

Og til alle ungdom som leser flittig blogger, husk at veldig mye av alt dere ser og hører er skrevet og trykket fordi noen skal tjene penger på det. Andre tjener penger på at dere lar dere påvirke,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar